REJSEN TIL INDIEN  - FASCINATIONEN AF DET MODSÆTNINGSFULDE LAND


Sådan opstod MayMays Mumbai Munchies

Historien om MayMays starter tilbage i 1997, hvor jeg rejste til Indien, for at købe en gammel Enfield motorcykel. Turen rundt i Indien var en oplevelse der ændrede mit liv.

Jeg udforskede det farverige land og forelskede mig i dets mangfoldighed. Jeg blev dybt fascineret af de mange smage og dufte, jeg mødte på min vej. 

Og så kan de kan noget med at sætte ting til skue i Indien.

Krydderier i flotte farver, stakket i kegler eller sække og så mange forskellige, jeg slet ikke kendte til. En duft af alverden der pirrede min nysgerrighed.

Glitter, stærke farver, spejle og et udvalg af smykker og tøj, jeg aldrig havde set ligende.

En mangfoldighed af snacks, sukker og kiks pakket i flotte glas. Stuvende fulde hylder i meget små butikker. Varme samosaer og andre lækkerier - lige til at spise, fra de mange gadeboder. Et bombardement for sanserne, og jeg nød det til fulde.

Tilbage i Danmark begyndte jeg at lege med krydderierne og udvikle mine egne masalas og skabe smagfulde lækkerier. Jeg ville så gerne genskabe nogle af de smagoplevelser jeg havde haft i Indien. Det blev en del af min identitet, at lave indisk mad.


Da jeg på en rejse til Indien i 2010 forelskede mig i mere end det farverige land og fandt manden i mit liv, satte det endnu mere skub i min interesse for indisk mad og smagsoplevelser. 

Vi bosatte os i Mumbai, et sandt virvar af mennesker og lyde og lugte.

På besøg hos Indiske venner og familie opdagede jeg hurtigt i hvor stor grad snacks og sødt indgår i det daglige liv for en inder. Der er så mange festligheder, hvor snacks indgår som en fast ingrediens. Kommer man på besøg får man altid chai og en form af salt og knasende. Det kan være alt fra friturestegte snacks, til kiks og alverdens nødder. 

Der er helt klart en grund til, at så mange indere får diabetes i disse år. Alt for meget sukker og fedt indgår i den daglige kost, og fysisk arbejde er for arbejderklassen. Man holder ikke længere fast i de gamle Ayurvediske traditioner - men hælder til en mere amerikansk livsstil. 

Jeg syntes, at den Ayurvediske måde at anskue næring på er spændende. Jeg fandt hurtig ud af at Indisk mad, er bygget op omkring en Ayurvedisk livsstil, men at det moderne liv har ændret det traditionelle til mere og mere, at være basseret på festmad og fast food, frem for dagligdagsmad.

For mig er det spændende, at kigge på, hvordan man traditionelt har spist snacks.  De gamle opskrifter er sammensat efter Ayurvediske principper og indeholder derfor masser af livsvigtige næringsstoffer. Fødevarer der sikre et stabilt blodsukker og en god fordøjelse, som skaber grudnlag for et sundt liv.

Mineraler, vitaminer og proteiner. Krydderier bruges ikke kun for deres gode smag, men også for deres positive egenskaber, der gavner kroppens funktioner.


Jeg har leget med de gamle opskrifter og udviklet mine egne. Jeg har haft stort fokus på smag og gode næringsstoffer. Mine opskrifter er nu blevet til MayMays.

Vores første produkt er Mumbai Munchies - en snack der består af 3 varianter. Plantebaseret, ingen gluten og masser af smag.

MayMays Munchies giver dig et produkt, der tilfredsstiller trangen til at snacke og samtidig giver dig mineraler, vitaminer, proteiner og det vigtigste - en rigtigt god smagsoplevelse.

God fornøjelse med MayMays Mumbai Munchies

Kikseshop i Bhuj, Gujarat, India 1997

Kiksebutik, Buhj, Gujarat, India 1997

Snack shop, Amritsar 1997

Snack shop, Amritsar, India 1997

Slangetemmer New Delhi 1997

Slangetemmer, New Delhi 1997

Truck stop frokost, Rajasthan, Indien1997

Roadside Dhaba lunch, Rajasthan, 1997

Women only, tankstation Jaipur 1997

For Ladies Only, benzintank, Jaipur 1997

Indisk Bryllup, Mumbai Indien 2013

Indisk Bryllup, Mumbai 2013