MayMays Univers

MayMays er meget mere end Munchies. Det er et univers af smag. Jeg har min viden og inspiration fra det indiske køkken, men blander det med mine danske rødder og lokale råvarer. I mit unviers finder du knasende kikærtesnacks, krydderier og inspirerende madevents.

Chai Event - Hyggestund for dine ansatte

Har du og dine medarbejdere brug for en hyggestund. På en grå efterårsdag – eller måske some lidt julehygge?
MayMays afholder Chai events hvor vi kommer ud og servere lækker krydret og varm Chai-Tea. Eventet kan kombineres med en tasting, show and tell eller som pop-up shop. Kontakt os gerne for ideer

Mad-events hjemme hos dig

Har du lyst til at lave indisk mad sammen med en gruppe venner. Det kan være en dejlig måde at være sammen på, lære noget nyt og tilberede et måltid sammen. Jeg guider undervejs og lærer jer teknikker og et indblik i krydderiernes verden. Afsluttes med et lækkert måltid.

Det blot et rummeligt køkken.

Kontakt mig for mere info og priser

maymayssnacks@gmail.com

Skab god smag i vegetariske retter

Jeg deler gerne ud af min viden om Indiske krydderier og smagfulde retter. Vil du gerne have ny inspiration – ikke mindst til retter med linser, kontakt mig gerne. Det kan være til din kantine, et personaleevent, en aften for klubben – eller hvad du lige har i tankerne.

Herunder kan du læse lidt om hvor min viden og passion kommer fra:

Historien er kort fortalt, at jeg første gang møder Indien i 1997 og forelsker mig totalt i alle de sanseindtryk man konstant bliver bombarderet med der.  I min længsel efter at finde andre livsstile og ikke mindst madkulturer, har jeg rejst i det meste af verden. I mit køkken er der blevet eksperimenteret meget med at genskabe de smage jeg har mødt rundt om i verden. Den Indiske mad fik dog min største fascination, nok mest pga de mange retter der er så tilfredsstillende – eller comfort food – som man siger på engelsk.

År senere møder jeg min nuværende mand, på en rejse i Indien. (Han er Inder og elsker sin Madkultur) Det bliver starten på en rejse af krydderier, smage og kærlighed. Min viden kommer af praktisk erfaring, sparring med min Indiske families ”Housewifes” og min tro på at man skal følge sin intuition og smagsløg, for at opnå den rigtig gode smag. (nå ja og et par små fifs fra Svigermor…)

Kontakt mig på maymayssnacks@gmail.com

Krydderiernes univers

Krydderier er i min verden fantastiske. De er smukke, duftende og giver tekstur og smag til min mad. De giver mig mulighed for at lege med smage og er udslagsgivende for resultatet af enhver ret.

Har du lyst til at lege med, kan du i shoppen finde flotte dabbas med krydderier lige til at gå igang derhjemme eller i køkkenet hos en du holder af. Krydderidåsken kommer i en flot gaveæske, med kvalitetdkrydderier og inspiration til anvendelse.

Opskrifter

Prøv en enkelt Dip til MayMays Munchies. 1 del feta, 2 dele yoghurt naturel og en lille teske tørede eller friske korianderblade. Blend det hele til en blød konsistens. Den perfekte milde dip til de krydderede snacks

Inspiration

Munchies kan så meget mere end “bare” at være en snack. De kan løfte madpakken, tomatsuppen men også indgå i frokost buffen.

Brug Munchies som en del af madpakken. Din egen men også børnenes. Jeg pakker Munchies sammen med en lille beholder med humus – eller den Dip der står under opskrifterne. Hertil lidt gulerødder og andet gnavefrønt. Sidst men bestemt ikke mindst, en god håndfuld Munchies. Især GOA Munchies er velegnet til dette – men du vælger jo bare din ynglings!

REJSEN TIL INDIEN

– FASCINATIONEN AF DET MODSÆTNINGSFULDE LAND

Historien om MayMays starter tilbage i 1997, hvor jeg rejste til Indien, for at købe en gammel Enfield motorcykel. Turen rundt i Indien var en oplevelse der ændrede mit liv.

Jeg udforskede det farverige land og forelskede mig i dets mangfoldighed. Jeg blev dybt fascineret af de mange smage og dufte, jeg mødte på min vej.

Og så kan de kan noget med at sætte ting til skue i Indien.

En mangfoldighed

Krydderier i flotte farver, stakket i kegler eller sække og så mange forskellige, jeg slet ikke kendte til. En duft af alverden der pirrede min nysgerrighed.

Glitter, stærke farver, spejle og et udvalg af smykker og tøj, jeg aldrig havde set ligende.

En mangfoldighed af snacks, sukker og kiks pakket i flotte glas. Stuvende fulde hylder i meget små butikker. Varme samosaer og andre lækkerier – lige til at spise, fra de mange gadeboder. Et bombardement for sanserne, og jeg nød det til fulde.

Identitet

Tilbage i Danmark begyndte jeg at lege med krydderierne og udvikle mine egne masalas og skabe smagfulde lækkerier.

Jeg ville så gerne genskabe nogle af de smagoplevelser jeg havde haft i Indien. Det blev en del af min identitet, at lave indisk mad.

Da jeg på en rejse til Indien i 2010 forelskede mig i mere end det farverige land og fandt manden i mit liv, satte det endnu mere skub i min interesse for indisk mad og smagsoplevelser.

Vi bosatte os i Mumbai, et sandt virvar af mennesker og lyde og lugte.

Indiske snacks

På besøg hos Indiske venner og familie opdagede jeg hurtigt i hvor stor grad snacks og sødt indgår i det daglige liv for en inder. Der er så mange festligheder, hvor snacks indgår som en fast ingrediens. Kommer man på besøg får man altid chai og en form af salt og knasende. Det kan være alt fra friturestegte snacks, til kiks og alverdens nødder.

Der er helt klart en grund til, at så mange indere får diabetes i disse år. Alt for meget sukker og fedt indgår i den daglige kost, og fysisk arbejde er for arbejderklassen. Man holder ikke længere fast i de gamle Ayurvediske traditioner – men hælder til en mere amerikansk livsstil.

Ayurvedisk livsstil

Jeg syntes, at den Ayurvediske måde at anskue næring på er spændende. Jeg fandt hurtig ud af at Indisk mad, er bygget op omkring en Ayurvedisk livsstil, men at det moderne liv har ændret det traditionelle til mere og mere, at være basseret på festmad og fast food, frem for dagligdagsmad.

For mig er det spændende, at kigge på, hvordan man traditionelt har spist snacks.  De gamle opskrifter er sammensat efter Ayurvediske principper og indeholder derfor masser af livsvigtige næringsstoffer. Fødevarer der sikrer et stabilt blodsukker og en god fordøjelse, som skaber grudnlag for et sundt liv.

Mineraler, vitaminer og proteiner. Krydderier bruges ikke kun for deres gode smag, men også for deres positive egenskaber, der gavner kroppens funktioner.

Egne opskrifter

Jeg har leget med de gamle opskrifter og udviklet mine egne. Jeg har haft stort fokus på smag og gode næringsstoffer. Mine opskrifter er nu blevet til MayMays.

Vores første produkt er Mumbai Munchies – en snack der består af 3 varianter. Plantebaseret, ingen gluten og masser af smag.

MayMays Munchies giver dig et produkt, der tilfredsstiller trangen til at snacke og samtidig giver dig mineraler, vitaminer, proteiner og det vigtigste – en rigtigt god smagsoplevelse.