REJSEN TIL INDIEN

– FASCINATIONEN AF DET MODSÆTNINGSFULDE LAND

Historien om MayMays starter tilbage i 1997, hvor jeg rejste til Indien, for at købe en gammel Enfield motorcykel. Turen rundt i Indien var en oplevelse der ændrede mit liv.

Jeg udforskede det farverige land og forelskede mig i dets mangfoldighed. Jeg blev dybt fascineret, af de mange smage og dufte, jeg mødte på min vej. Kaoset, menneskemylderet, og hoslers kunne ikke overskygge min nysgerrighed og appetit på at lære alt om dette lands smagoplevelser.

En mangfoldighed

De kan bare noget med at sætte varer til skue i Indien. Krydderier i flotte farver, stakket i kegler eller store sække og så mange forskellige, jeg slet ikke kendte til. En duft af alverden der pirrede min nysgerrighed.

Glitter, stærke farver, spejle og et udvalg af smykker og tøj, jeg aldrig havde set ligende og som mine øjne ikke kunne blive mætte af at se på.

En mangfoldighed af snacks, sukker og kiks pakket i flotte glas. Stuvende fulde hylder i meget små butikker. Varme samosaer og andre lækkerier – lige til at spise, fra de mange gadeboder. Et bombardement for alle sanserne, og jeg nød det til fulde.

Identitet

Tilbage i Danmark begyndte jeg at lege med krydderierne og udvikle mine egne masalas og skabe smagfulde lækkerier.

Jeg ville så gerne genskabe nogle af de smagoplevelser jeg havde haft i Indien. Det blev en del af min identitet, at lave indisk mad. Mine gæster forventede, at få serveret indiske lækkerier, når de kom på besøg.

Da jeg på en rejse til Indien i 2010 forelskede mig i mere end det farverige land og fandt manden i mit liv, satte det endnu mere skub i min interesse for indisk mad og smagsoplevelser.

Vi bosatte os i Mumbai, et sandt virvar af mennesker, lyde og lugte. Det gav mig muligheden for at fordybe mig i smage. Nu havde jeg jo alle råvarerne lige ved hånden og kunne endda spørge familie og venner til råds.

Indiske snacks

På besøg hos Indiske venner og familie opdagede jeg hurtigt i hvor stor grad snacks og sødt indgår i det daglige liv for en inder. Indere har mange fester og snacks indgår som en fast ingrediens. I Mumbai fejre man alle religiøse heligdage, også de religioner man ikke selv følger. Det bliver til rigtig mange festdage…

Er man på besøg hjemme hos nogen, får man altid chai og en form af salt og knasende. Det kan være alt fra kikærte snacks, til kiks og alverdens nødder. Allerhelst et udvalg af dem alle.

Den helt rigtige opskrift

Mange af de snacks man spiser i Indien, er meget chili stærke og har et højt fedt indhold. Det er ikke lige mig, derfor har jeg med MayMays Munchies ladet mig inspirere af de mange snack varianter, men skabt mine egne opskrifter. For mig er smagen den vigtigste. Der skal være balance mellem krydderierne og en variation der passer til forskellige smagsoplevelser. Teksturen skal være knasende uden at være fedtet. Gode råvarer og den rigtige opskrift. Alle disse elementer afprøvede jeg på et testpannel i den lokale landsby, før en egenlig produktion startede op. Lige siden har vi fået god respons fra alle sider. Fra kunder, butikker og restaurationer.

Prisvinder

Det har været vigtig for mig at skabe en snack, der er så god at man har lyst til at spise den igen og igen.

Jeg ønsker, at du får en smag af Indiens mystik, når du åbner en pose MayMays Munchies. Men mest af alt, en oplevelse af en snack der har masser af smag, knasende tekstur og gode råvarer.

Vores MayMays Mumbai Munchies blev i 2021 kåret som årets produkt i “Sol over Gudhjem” produktpris konkurrence. Det er vi meget stolte over og det har givet os et skulderklap og mod på at skabe endnu flere knasende snacks.

Rigtig god smagsoplevelse

Maybritt fra MayMays